2014. jan. 30.

Kortalan százéves

Akarsz szépet látni? – kérdezte lakberendező barátnőm, mert tudta a választ előre. Mivel ismerem Kata jó ízlését és épp a „Szép utca” tábla előtt álltunk, megindultunk az ominózus ház, egy korrekt módon felújított míves porta felé, mely itt, a hagyományait őrző sváb településen gyakori épület fajta.  Ám az igazi meglepetés az önmagában is esztétikus boltívek, korhű homlokzati díszek és a nagykapu mögött várakozott. Ahol a nosztalgikus hangulat kifejezetten friss, sőt merész elemekkel bővült, körítve egy mai modern család - fiatal szülők, csivitelő kisgyerekek - természetes zajszintjével és mindennapjaival. Az épület ugyan jól őrzi az eredeti, három osztatú módos parasztház tradícióit, de  az átgondolt felújítás nem csak hatásos face-liftinggel, hanem látványos bővítéssel is párosult. Azt már maguktól a házigazdáktól, Dobos Botond és Gerzsenyi Judit építészektől tudom, hogy frissen elkészült saját otthonuk egyben közös építészirodájuk színtere és referenciája is. A több építészeti díjat is besöpört épületről beszámoltak már korrekt szakcikkek, de mint laikus vizitor, az itt élő családra és új házukkal való kapcsolatukra, sőt a pincében bontakozó lokálpatrióta terveikre is kíváncsi voltam.
Házbemutató cikkem a Széplak magazin 2014.február.márciusi számában, képes előzetes itt, a blogon. Ha tetszik, olvasd és add tovább!

                           


                             




2014. jan. 13.

Meghívó szalonkoncertre, a "finn Oroszlánhoz"

Ahogy az ígértem, két személyes belépőt sorsolunk ki egy különleges, zárt körű házi koncertre az Egy nap a városban blogon megjelenő cikk-sorozatom első szereplője, Ari S. Kupsus finn kultúrdiplomata  pazar budapesti otthonába. Ha tetszett, amit a cikkben láttál és olvastál és kedveled a komolyzenét, a teendőd csak ennyi:
-csatlakozz a Vizitkártya és az Ari Kupsus Gallery fb. oldalaihoz
-nyomj egy tetszést/kommentet erre a képmontázsra a Vizitkártya fb. oldalán:


A január 16-án kisorsolt nyertes partnerével részt vehet a 2014-es évad télbúcsúztató szalonkoncertjén, a házigazda személyes meghívottjaként. Ismerj meg fiatal hazai és külföldi komolyzenei tehetségeket, élvezd a házi muzsikálás hangulatát egy nem mindennapi környezetben. Kalandra fel, az élmény csak Rád vár! Köszönjük a megosztást!